Üzlet

Porcsinrózsa, (Portulaca grandiflora) kukacvirág

390 Ft

9-es cserépben.
Számtalan színben létezik, nagyon mutatós és igénytelen növény. Ideális ágyások szegélyezéséhez, talajtakaráshoz, de a sziklakerteknek is kedvelt virága.

Leírás

Levelei hengeresek vagy apró lándzsásak, esetleg keskeny tojásdadok, húsosak, szórtan vagy csomókban nőnek, viaszos bevonatúak, fényesek.
Virágai a hajtások végén nyílnak, öt szirmúak, csésze alakúak, selymes fényűek. A virágok lehetnek egyszerűek vagy teltek, fehérek, sárgák, narancssárgák, rózsaszínűek, lilák, bordók vagy pirosak. A virágok csak derült, napos időben nyílnak ki, felhős, borult időben bezáródnak. Májustól az elő fagyokig folyamatosan virágzik.
Jó adottságú, szívós növények, melyek a csekély törődést is színpompás virágokkal hálálják meg, ráadásul szaporítani is nagyon egyszerű őket, így az sem jelent problémát, hogy egynyáriak.

 

További információk

Szín

Fehér, Lila, Piros, Rózsaszín, Sárga

Jól bírja a tűző napot, a szárazságot és a meleget, talajára sem igényes. Mivel pozsgás növény, levelei tárolják a nedvességet, ezért kevés víz is elég neki. Ha túlöntözzük, azzal a növény pusztulását okozhatjuk, mivel gyökerei könnyen rothadnak.Napos helyre balkonládába, virágágyak vagy évelőágyak szegélyébe, tűző napos balkonra, teraszra, vagy akár sziklakertbe is ültethető.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.