Üzlet

Mézvirág, (Lobularia maritima)

390 Ft

9-es cserépben.
Vékony hajtásrendszerű, alacsony termetű, párna képző, mézes illatú.

Törlés
Cikkszám: mézvirág-01 Kategóriák: ,

Leírás

Levelei aprók, hosszúkás tojásdadok vagy lándzsásak, kissé szőrösek, alig észrevehetők a virágok tömege alatt.
Virágai aprók, négyszirmúak, fejecskeszerű virágzatba tömörülnek, jellegzetes mézhez hasonló illatot árasztanak. A virágok színe lehet fehér vagy lila. Májustól a fagyokig folyamatosan terjeszkedik és virágzik.

 

További információk

Tömeg 1 kg
Méretek 15 × 15 × 15 cm
Forma

Álló, Futó

Az elültetett mézvirágokat nem kell állandóan nedvesen tartani, a két locsolás között hagyjuk a földjét kissé szikkadni, és helyezzük őket napos helyre kertünkben. Ahhoz, hogy a mézvirág folyamatosan nyíljon, érdemes minden virágzás végén a hajtásokat a felére visszavágni, majd tápoldatos vízzel öntözni hetente egyszer, így újabb és újabb virágzásra serkentjük a töveket.

A mézvirág balkonládába vagy cserépbe is ültethető, hiszen mindössze 15-20 cm magasságot ér el,a balkonládába ültetett mézvirágok között is hagyjunk 10-15 cm távolságot, idővel kitöltik a teret, és szinte beborítják az egész ládát. Itt is fontos a rendszeres tápoldatozás, és a virágzás végén bátran vágjuk vissza hajtásokat, mert csak így lesz újabb és újabb virágzás.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.