Üzlet

Nyári Orgona ( Buddleja Davidii )

Leírás

A nyáriorgona vagy pillangócserje (Buddleja davidii) Kína és Japán területén őshonos, gyorsan növő cserje. Egyedül ültetve is szépen mutat, szoliterként vagy csoportosan ültetve is találkozhatunk vele. Kertünk igazi gyöngyszeme.

Kifejezetten díszes, lándzsa alakú, kissé íves, zöld levelei és a felfelé álló szárakon ülő, bugás virágzatot alkotó, fehér, rózsaszín vagy lila színű virágai vannak, melyek júliustól egészen októberig nyílnak.

A gondozása nagyon könnyű, kifejezetten ellenálló növény. Egyedül a metszésre kell komolyabb figyelmet fordítanunk. Betegségekre vagy kártevőkre nem érzékeny. Legjobban a világos, napos helyeket és a nem túlságosan kötött, tápanyag dús és jó vízgazdálkodású talajt kedveli.

Egyedül a zord telek okozhatnak problémát, ilyen esetekben a károsodott részeket vissza kell vágni. Ha szaporítani szeretnénk, nyáron tehetjük meg fás-dugványozással.

A metszés nagyon fontos feladat a nyári orgona esetében, ennek hiányában ugyanis a növény felkopaszodhat, és nem hoz túl sok virágot. Ezen csak ifjítással lehet segíteni. A metszés esetében beszélhetünk alakító metszésről, fenntartó metszésről és ifjító metszésről, melyeket nem szabad összekeverni.

Az alakító metszést a növény első egy-két évében végezzük. Az első évben arra figyeljünk, hogy a gyenge vesszőket vágjuk le, az erős vesszőket pedig úgy kell visszavágni, hogy a talajszint felett 40-50 cm magas legyen a növény. A következő egy-két évben a kora tavaszi rügyfakadás előtt kell az éves növekményt 10-15 cm-re visszavágni. Erre azért van szükség, hogy a bokor váza erős lehessen, és szépen elágazódjon.

Az alakító metszést a növény első egy-két évében végezzük. Az első évben arra figyeljünk, hogy a gyenge vesszőket vágjuk le, az erős vesszőket pedig úgy kell visszavágni, hogy a talajszint felett 40-50 cm magas legyen a növény. A következő egy-két évben a kora tavaszi rügyfakadás előtt kell az éves növekményt 10-15 cm-re visszavágni. Erre azért van szükség, hogy a bokor váza erős lehessen, és szépen elágazódjon

Ha levágjuk az elnyílt virágzatokat, az alatta fejlődő oldalelágazások virágzását serkenthetjük.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.