Üzlet

Lobélia

450 Ft

Kategória:

Leírás

A lobélia sűrűn elágazó, alacsony növekedésű, kecses apró virágú egynyári dísznövény. Dél-Afrika az eredeti élőhelye, onnan került Európába, így származásából adódóan jól tűri a meleg száraz nyarakat.

Apró kis virágai egész nyáron át virágoznak, hajtásai kúszók, elfekvők, melyek elérhetik a harminc centiméteres hosszúságot is. A növény júniustól egészen az első őszi fagyokig díszít.

A növénynek a napos vagy félárnyékos hely felel meg legjobban, azonban ültethetjük a kerti ágyásokon kívül, balkonládába vagy függőkosárba is, mindenütt megállja a helyét és szépen mutat. Szegélynövényként vagy talajtakarónak ültetve is jól funkcionál, és nagyon jól társítható más növényekkel is. Ültetés után öntözzük rendszeresen, a szárazságot nem jól viseli. Vágjuk vissza a növényt a nyár folyamán két alkalommal, ezzel segítjük és serkentjük az újabb virágzást, valamint megakadályozzuk a tövek elöregedését, főként a balkonládába történő nevelés esetén.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.