Üzlet

Kerti pletyka ( Tradescantia x andersoniana )

2900 Ft

15-ös cserépben

Elfogyott

Kategória:

Leírás

Háromszirmú, 3-4 cm széles, kék szemű fehér virágaival díszít. A virágok reggel bontanak szirmot és késő délutánra a szirmok becsukódnak. A virágok a nyár elejétől a nyár közepéig nyílnak, a virágzás teljes ideje 4-6 hét. Levélzete hosszúkás , sásra emlékeztető formájú.

Közepes termetű évelő növény. Bokros növekedés jellemzi. Magassága 30 cm-től 1 méterig terjedhet.

Szegélyként, kerti tavak mellé egyaránt ajánlott.

A kerti pletyka viszonylag könnyen nevelhető és nem túl érzékeny növény. Ültetési helyéül világos és félárnyékos helyet is választhatunk. Talajjal szemben nem válogatós, de az fontos, hogy tápanyagtartalma magas legyen, és ne legyen száraz. Gondoskodjunk mérsékelt, rendszeres öntözésről, tartsuk kissé nedvesen földjét.

Érdemes az elvirágzott hajtásokat is eltávolítani, ezzel további virágzásra ösztönözhetjük.

Ha már eléggé meggyökeresedett, az új növény hamar szétterjed az ágyásban. Olyannyira, hogy vegyesen beültetett ágyásban invazív növekedésűvé is válhat. Éppen ezért hagyjunk neki elég életteret, és 3-4 évente tőosztással válasszuk szét a gyökerét, hogy kordában tartsuk a terjedését.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.