Üzlet

A hunyor (Helleborus)

2490 Ft

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Egyik legfőbb jellemzője a növénynek, hogy már nagyon korán tavasszal, de előfordul, hogy már télen is megjelennek virágai. A hunyor egy középmagas évelő, a boglárkafélék családjához tartozó mérgező növény. Sok közülük lombhullató és van közöttük örökzöld faj is. A levelek tenyeresen összetettek, mélyen szeldelt, mélyzöld vagy világoszöld fényes levelek. A virágok csésze alakú bókoló szirmaikkal, sárga porzóikkal adnak különleges látványt a növénynek. Színük között megtaláljuk a fehér, a rózsaszín, a sötétvörös, a kék és zöldes árnyalatú virágokat. A növény virágzása tartós, sokszor majdnem egy hónapon át virágoznak a sziromszerű virágtakaró levelek. A csészelevelek sokáig megmaradnak a növényen, csak a színük változik zöldre vagy bíborra.

Helleborus Winter : 1590.-Ft/db ( elfogyott )

Helleborus Niger: 1590.-Ft/db ( elfogyott )

Helleborus Sternii, Argutifolius,  Silver dollar: 2990.-/db

Helleborus Rose 14-es cserépben : 4490.-Ft/db

Helleborus Oriental days of joy: 2490.-Ft/db

További információk

Model

Helleborus Argutifolius,, Helleborus Rose, Helleborus Silver dollar, Helleborus Sternii, Niger, Oriental days of joy, Winter

A hunyor egy különleges növény, mely gondozásra nem igényes. Kedveli a meszes talajt, lehetőleg félárnyékba ültessük, és a talaj legyen jó vízáteresztő képességű. Magyarország területén mindenhol meg él és szépen fejlődik. Legalkalmasabb időpont a növényültetésre a nyár, augusztus vége szeptember eleje. Ez az időszak főleg a tőosztással szaporításra különösen alkalmas. A hunyor, mivel tél végén vagy kora tavasszal virágzik, számára a nyár már a nyugalmi időszakot jelent, ezért nincs szüksége öntözésre, még a forróság idején sem. A hunyor legtöbb faja télálló, de a kemény hideg telek ellen nem árt, ha ősszel a tövét kéreg mulccsal, vagy lomtakaróval védjük. Mivel hosszú életű évelőnek számít, nem szükséges sűrűn átültetni, sokáig maradhat ugyanazon a helyen. Bokrok és fák árnyékában meghúzódva, ligetes kertekben, sziklakertekben is évekig hosszan megmarad és virágzik újra meg újra.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.