Üzlet

Kék Csenkesz ( Festuca Glauca Blue )

1350 Ft

12-es cserépben.

 

Kategória:

Leírás

Örökzöld fű acélos kék levélzete nagyon jól illik virágosládákba,sziklakertekbe egyaránt.

A tömött, sündisznószerű halmok remek keretet adhatnak más, magasabb növényeknek. Keskeny kalászvirágzatot fejleszt, mely megérve sárgás-barna.  Nagyon mutatós más fajta színes évelőkkel együtt.

Kifejlett magassága a növénynek 40- 60 cm, ajánlott ültetési tőtáv: 35 – 40 cm
Virágzási idő: Június – Szeptember

 

A csenkesz (Festuca glauca) teljes mértékben fagytűrő, elviseli akár a -15 °C-os hőmérsékletet is. Ládában tartott növényeinket kánikulában vigyük hűvösebb helyre, ha eredeti helyükön túl nagy melegnek volnának kitéve.

A növény a napot vagy az enyhe árnyékot szereti. Ha a tűző napon tartjuk, ügyeljünk rá, hogy a gyökerek elegendő nedvességhez jussanak.

A Festuca igen jól viseli a szárazságot. Minél kevesebbet vízhez jut, annál erősebbé válik a levelek színe. A ládában tartott növények ugyan akkor, főleg a nyári forróságban gyakran felszívják az öntözővizet, ezért a növekedési időszak folyamán bőségesen öntözzük a növényt. Télen tartsuk a földet nyirkosan, de nem nedvesen. A növény elviseli a lúgos vizet is.

Ha évente friss földbe ültetjük, a csenkesz nem igényel műtrágyázást. A ládában nevelt növényeknek késő tavasszal szórjunk a földjére lassan felszívódó műtrágyát.

Az állandó ültetvényeket háromévente ültessük át, a növényeket  szét is szedhetjük tövekre. Az átültetéshez jó vízelvezető virágföldet használjunk.

Ha kisebb edényben tartjuk a növényt, ügyeljünk rá, hogy hidegben a föld ne legyen túl nedves, mert így a gyökérlabda könnyen átfagyhat, és a növény elpusztulhat.

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.