Üzlet

Árvalányhaj csomagban

5990 Ft

12-es cserépben.

Csomagban rendelve:

5db rendelése esetén: 5990.-Ft/5db-os csomag ( 1198.-Ft /db )

10db rendelése esetén: 9990.-Ft/10db-os csomag ( 990.-/db )

 

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A nyár különleges dísze. Magával ragadó, díszfű a hazai kertekben könnyedén nevelhető. Az árvalányhaj gondozása nem igényel túl sok feladatot, sokoldalúan társítható.

Az árvalányhaj (Stipa tenuifolia) a pázsitfűfélék családjába tartozó díszfű, csoportjában talán a legismertebb. Középmagas termetével kreatívan ültethető, a legszebb látványt csoportosan ültetve nyújtja.

Keskeny levelei sötétzöld színűek. Enyhén lehajló lombozatú, érdemes kissé szeles területre ültetni, hogy levélzete és kifejlett virágainak mozgása érvényesülni tudjon.

Számára ideális körülmények között júniustól egészen szeptemberig gyönyörködhet világosbarna-drapp színű virágzatában. Remekül kombinálható például alacsonyabb méretű tollborzfűvel, különböző színekben pompázó sásliliomokkal.

Egymagában, szoliter növényként is megállja helyét, bátran használja évelőágyak, sziklakertek díszítő elemeként. Egyedi megjelenésével bármelyik előkertet, utcafrontot megszépíti

További információk

Darab

10db, 5db

Nagy fényigényű növény, így fontos, hogy napos, meleg, világos helyet válasszon a telepítéshez. Árnyékos területeket kerülje, mert elegendő fény nélkül nem tud igazán fejlődni. Száraz, laza szerkezetű, de jó vízáteresztő képességű, közepes tápanyag-ellátottságú talaj ideális az árvalányhaj számára.Ültetéskor a töveket egymástól 35-45 cm távolságra helyezze el, így biztosítva a növekedéshez szükséges helyet.

Kis vízigényű növénynek mondható, rendszeres öntözést csupán a telepítést követő évben igényel. Az idősebb, erős és fejlett példányok jól viselik a szárazságot.

Évelő növény, mely gond nélkül áttelel.

Azonban elengedhetetlen, mint egyéb díszfüvek esetében, hogy leveleit összekössük a téli hónapokra. Még a fagyok beállta előtt kötözzük össze leveleit, hogy azok egymáshoz simuljanak. Így elkerülhetjük, hogy a téli csapadék a tövekhez lejutva és megfagyva kárt okozzon a növényben.

A fiatal, frissen telepített példányok fagytűrő képessége alacsonyabb, így esetükben érdemes takarással óvni a töveket. Takaráshoz megfelelő a mulcs, gallyak vagy a szalma is.

Tőosztással egyszerűen szaporítható, melyhez tavaszi időszak ideális. A téli fagyok elmúltával szabadítsuk meg levélzetét a kötözéstől. A töveket óvatosan szedje több részre, majd ültesse szét őket. Ültetés után ügyeljen az öntözésre, meghálálja a törődést.

 

Az aktuális napi készletünkről kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.
A növény elérhetősége a virágzása és a készlet függvényében változik.

Képek-eltérések:

A növények feltüntetett képei illusztrációk. Mivel minden növény más és más ezért előfordulhatnak minimális eltérések a képeken szereplő növények és az átvett növények között. (Pl.: színárnyalat, ágelrendezés, stb.)

Növények szállítása:

Minden megrendelt növényt egyesével, a lehető legkörültekintőbben, biztonságosan csomagolunk, azonban a szállítás során még ennek ellenére is bekövetkezhetnek apróbb sérülések, kismértékű levél- vagy virághullás.
Élő áruról lévén szó, kérjük kézbesítést követően a lehető leghamarabb bontsák azt ki.

Ápolás:

Abban az esetben, ha a megrendelt növény a szállítást követően nem megfelelően kerül gondozásra és ebből kifolyólag károsodik, elpusztul, felelősséget sajnos nem tudunk vállalni.

Vásárlástól való elállás élő növény vásárlása esetén:

Az általános 14 napos elállás lehetősége élő növényekre nem vonatkozik. Vásárlástól való elállásra, visszaküldésre nincs lehetőség. (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet 5c pontja)

 

Kérjük fentiek figyelembevételét növény rendelése során!

Cart
Your cart is currently empty.